Directeur-Bestuurder: Talea van der Wal

Talea van der Wal

Directeur-Bestuurder

Boerhaavelaan 298

2334 EZ Leiden

Nieuws

Petje af

Lieve kinderen en ouders van de Vlieger,

 

Gisteren hebben we gehoord, dat de scholen nog gesloten blijven tot na de meivakantie. Op afstand laten we weten, dat we jullie héél erg missen op ‘De Vlieger’.

 

Daarnaast zijn we supertrots op onze ouders, die enorm veel schoolwerk van de leerkrachten overnemen. Iedereen doet zijn uiterste best en daarvoor nemen wij ’ons petje’ af!Foto 1

 

Foto 3Foto 4

 

Foto 2

2 aprilLees verder
Inzamelingsactie Haïti

De Kinderraad kwam afgelopen dinsdag bijeen. Er stonden weer een aantal belangrijke zaken op de agenda. Zoals het de testen rondom het nieuw aan te schaffen meubilair. Veel leerlingen hebben ‘proef’ gezeten en weten nu wat je van een stoel en een tafel mag verwachten.

 

De vergadering startte met een power point presentatie van 2 leerlingen; Esaie en James Lee, over Haïti. Haïti is het geboorteland van deze leerlingen.

Haïti is één van de armste landen van de wereld. Een land waar meer dan 80% van de mensen niet kan lezen of schrijven. Daardoor kunnen al deze mensen geen goede betaalde baan vinden. Een groot deel van de bevolking is dan ook werkloos.

 

De jongens willen heel graag een actie houden om de kinderen in Haïti te helpen aan onderwijs. Door een lege flessen-inzamelactie op school te organiseren, hopen ze veel geld op te halen. Met dat geld kunnen er nieuwe leerkrachten opgeleid worden en schoolspullen gekocht worden voor de school van stichting "Naar school in Haïti" van Marijke Zaalberg, waar inmiddels ruim 800 kinderen dagelijks naar school gaan. De power point liet goed zien hoe de situatie daar nu is en alle vertegenwoordigers willen de actie steunen met hun klas.

 

In de periode van 25 november tot en met 3 december kunnen jullie al jullie lege plastic flessen in de grote ton in de aula verzamelen. We hopen op héél veel lege flessen! Helpen jullie mee?

 

 

22 novemberLees verder

Kalender

Roostervrije week - Kinderen vrij
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren