Directeur-Bestuurder: Talea van der Wal

Talea van der Wal

Directeur-Bestuurder

Boerhaavelaan 298

2334 EZ Leiden

Nieuws

Vakschilders schilderen eigen basisschool!
 
Op SBO de Vlieger weten wij hoe belangrijk een opgeruimde nette omgeving is.
Een nette omgeving zet aan tot positief en fatsoenlijk gedrag terwijl een rommelige omgeving vaak onverschillig gedrag teweeg brengt.
 
Vandaar ook dat Schildersbedrijf De Reizende Kwast kind aan huis is bij SBO de Vlieger.
 
Nu is het wel heel leuk dat er oud-leerlingen, tegenwoordig deel uitmaken van het team van dit schildersbedrijf. Zij zijn het die de afgelopen vakantieperiode de muren weer eens vakkundig hebben opgefrist! Hoe leuk is het voor hen om even terug te zijn in een oude vertrouwde omgeving. Een omgeving schilderen waarvan je weet hoe belangrijk hij is!
Wat ziet alles er weer strak en fris uit! Mannen bedankt, echt vakwerk. 
 
Wij zijn altijd trots op onze oud-leerlingen waarvan we horen of zien hoe hun toekomst vorm krijgt en vooral blij dat het hen goed gaat.
19 maartLees verder
Kerstacties op de Vlieger

Alle klassen hebben een leeg krat in ontvangst genomen van DE VOEDSELBANK. De vertegenwoordigers van de Kinderraad hebben uitgelegd aan hun klassen wat deze Kerstactie inhoud. 

 

We gaan deze dagen proberen om het krat te vullen met etenswaren. Graag stoppen we er van alles in maar je moet het wel kunnen missen het is geen wedstrijd! Maar het is een mooie Kerstgedachte. In de klassen gaat het steeds vaker over “wie goed doet, goed ontmoet” binnen die gedachte doe je wat je kunt en kun je je daar goed door voelen.  

 

Ook is er een producten lijst bij want de kratten moeten ongeveer gelijk gevuld zijn. Anders is het voor de klanten weer ingewikkeld om te zien wat de een krijgt en jij bijvoorbeeld niet. Cadeautjes leek de Kinderraad een leuk idee maar dat is ook niet de bedoeling daar zijn bedrijven voor aangeschreven en die gaan daarvoor zorgen. 

 

In de klassen worden in deze periode ook ansichtkaarten gekleurd en geschreven voor het Nationaal Ouderenfonds. Deze worden gestuurd naar eenzame ouderen rond de Kerst. Leerlingen schreven hele lieve berichtjes op de kaarten! 

 

Voorbeeld van afbeelding

9 decemberLees verder

Kalender

Vakantie
Studiedag 4
Vaderdag
Zomervakantie
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren