Vertrouwenspersoon

Extern vertrouwenspersoon bij SBO De Vlieger


vertrouwenspersoon

 

Gedurende mijn werk als gymleerkracht in het speciaal (voortgezet) onderwijs was ik tevens intern vertrouwenspersoon. In de loop der jaren is het werk als vertrouwenspersoon me steeds meer gaan boeien en besloot ik ook als extern vertrouwenspersoon aan de slag te gaan. De ontwikkeling en de autonomie van de mensen waar ik mee omga vind ik het allerbelangrijkste, derhalve ook het samen zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de klacht die de ontwikkeling van die persoon in de weg staat.

 

 

 

Mijn ervaring als vertrouwenspersoon ligt met name in het onderwijs, allerlei andere organisaties en de sportverenigingen van mijn kinderen en mijzelf. Korfbal is een passie van mij, voorheen als speler, nu als coach. Mijn eigen fitheid hou ik op peil door te trainen voor een jaarlijkse marathon. Mijn rust vind ik in het lezen van boeken, fietsen, het luisteren van muziek en podcasts en het wandelen met mijn gezin en hond.

 

Waarom ben ik vertrouwenspersoon geworden?
Vanuit diverse functies die ik heb bekleed, heb ik regelmatig kunnen constateren hoe belangrijk het voor een organisatie en haar medewerkers is om een veilige werkomgeving te creëren. Een gevoel van onveiligheid door bijvoorbeeld pesten kan voor veel stress zorgen en zelfs tot ziekteverzuim leiden. Het is dus zowel in belang van de medewerker als de organisatie dat er een plek is waar men terecht kan met klachten. Ik heb gemerkt dat ik er veel voldoening uithaal om op een integere en tegelijk duidelijke manier zo’n plek te kunnen bieden. Voor ouders is het ook van belang dat zij melding kunnen maken van ongewenst gedrag. Door hier als school duidelijk en transparant mee om te gaan, kan de organisatie verbeterd worden en de belangrijke verhouding tussen ouder en school zo optimaal mogelijk blijven.

 

Wanneer kunt u contact opnemen?
U kunt bij mij terecht als u melding wilt maken van ongewenst gedrag. We hebben het over ongewenst gedrag als er sprake is van pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie of agressie. Twijfelt u? Dan komen we er samen achter of ik u als extern vertrouwenspersoon kan ondersteunen! Door in gesprek te gaan met de persoon die het ongewenste gedrag laat zien, kan dat gedrag het best beëindigd worden. Mocht dat gesprek geen effect hebben of misschien onveilig aanvoelen, dan kunt u bij mij terecht. We hebben telefonisch contact of ik kom naar u toe. Ik luister naar uw verhaal en ik kan u ondersteunen bij eventueel verdere stappen. Ik onderneem alleen stappen met uw goedkeuring en u houdt de regie!


U kunt mij bereiken via 06-14399025 of arnoud@purpl3.nl

 

Met vertrouwde groet,
Arnoud Kok

 

 

Externe vertrouwenspersoon van de GGD Hollands Midden

Informatie Externe vertrouwenspersoon GGD HM 2023

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren